Skandia Cup 2015

SKANDIA CUP

Skandia Cup spelas i år för 40:e gången.

Skandia Cup genomförs 2015 för juniorer födda 1999 och senare i fyra åldersklasser. Varje klass är uppdelad i pojkar och flickor: 0-13 år, 14 år, 15 år och 16 år, totalt åtta klasser.

ALLMÄN INFORMATION

Skandia Cup, är en unik idrottstävling, inte bara till sin omfattning utan också till sin form. Den spelas i fyra steg: Klubbkval – Gruppkval – Regionkval – Riksfinal i de fyra åldersklasserna för pojkar och flickor upp till och med 16 år. Från varje steg kvalificerar sig de bästa deltagarna till nästa steg. Pojkar och flickor har gemensamma spelplatser.

TÄVLINGSBESTÄMMELSER

I Klubbkval och Gruppkval spelas individuell slaggolf scratch och i Regionkval och Riksfinal spelas individuell slagtävling scratch.

Klubbkval

18 håls slaggolf. Vårt klubbkval spelas lördagen den 13 juni. Första start är kl 12.30.

Klubbkvalet kommer spelas som en handicaptävling för samtliga åtta klasser men de två bästa pojkarna och de två bästa flickorna med lägsta bruttoscore i varje åldersklass kvalificerar sig till Gruppkval.

Alla spelare, även ni utan officiell handicap, kan delta i Skandia Cup.

För er spelare som inte vill delta i Klubbkvalet, men som ändå vill prova på tävling, kommer klubben arrangera Skandia Cup Klubbtävling. Skandia Cup Klubbtävling spelas som en handicaptävling utan möjlighet för deltagarna att kvalificera sig vidare till Gruppkval. Klubbtävlingen kan komma att anpassas till 9 håls spel om man så vill.

För spelare med medlemskap i flera klubbar finns möjligheten att delta i Klubbkval på mer än en klubb. En deltagare kan dock endast avancera till Gruppkval från sin hemmaklubb.

Gruppkvalet för vårt distrikt kommer att spelas på Kävlinge GK den 11 juli.

Surfa gärna in på följa sida och titta på videon om Scandia Cup:

Anmälan till tävlingen görs via GIT för er som kan. Ni övriga kan anmäla ert intresse till Johan Torstensson i samband med träningarna.

Väl mött alla tävlingssugna juniorgolfare

/Andreas Dahlberg, juniorkommittén